Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2024

Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Ωδείο Αθηνών. Τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, ξεδιπλώνουν τη μοναδικότητά τους


Ελληνικό Απόσταγμα 2024 “Save the date’’

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΕΧΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 13:00-20:00

Στην Ελλάδα λατρεύουμε το τσίπουρο και απολαμβάνουμε την τσικουδιά!
Ούζο δροσίζει τα καλοκαίρια μας και λιάζει τους χειμώνες.

Εάν νοιώθετε και εσείς έτσι, μην χάσετε την έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών (Αίθουσα Φουαγιέ Τεχνών), 13:00-20:00.

Το Ελληνικό Απόσταγμα είναι η μόνη έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά στα  ελληνικά ποτά και αποστάγματα, με 30 επιχειρήσεις απ’ όλη τη χώρα να παρουσιάζουν προς γευστική δοκιμή περισσότερα από 130 προϊόντα όπως: τσίπουρα νέας εσοδείας και παλαιωμένα, με ή χωρίς γλυκάνισο, ούζα απλά και premium, τσικουδιές από την Κρήτη, αποστάγματα σταφυλής φρέσκα και παλαιωμένα, μπράντι, περίτεχνα τζιν, ενδιαφέροντα βερμούτ και μοναδικά λικέρ, όλα τους υπερήφανα ελληνικά.

Η ανάπτυξη του τυποποιημένου τσίπουρου (ακόμα και σε εκδοχές παλαίωσης που συγκλονίζουν) είναι γεγονός, τάση ωστόσο έχει γίνει και το premium ούζο με ρηξικέλευθες αποστάξεις που έχουν προσδώσει νέες γευστικές διαστάσεις στο εθνικό μας ποτό. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση διεκδικούν και τα πιο απαλά στη γεύση αποστάγματα σταφυλής, καθώς και πολλά νέα και ανατρεπτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα αρωματισμένα με διάφορα βότανα, καρπούς και μπαχαρικά ελληνικά τζιν, τα ιδιαιτέρως υψηλής ποιότητας βερμούτ και τα ανεπανάληπτα λικέρ που, εναρμονισμένα με την τάση για ποτά με γηγενή στοιχεία της προέλευσής τους, «μυρίζουν Ελλάδα». Μάλιστα, όλα αυτά μετακινούνται με γοργούς ρυθμούς από το ράφι της παράδοσης στα σέικερ δημιουργικών μπαρτέντερ και στα τραπέζια της υψηλής εστίασης.

Μιλώντας για μπαρτέντερ το μυαλό αναπόφευκτα πάει στην κατηγορία των κοκτέιλ, τα οποία αν και συνεχίζουν να είναι η νούμερο 1 τάση παγκοσμίως, έχουν σαφώς επηρεαστεί από την τάση της «τοποφαγίας» (locavore), με αποτέλεσμα τα ελληνικά ποτά και αποστάγματα να συμμετέχουν πλέον όλο και πιο συχνά στις συνταγές Ελλήνων μπαρτέντερ. Αυτός είναι και ο λόγος που στη φετινή έκθεση τα μπαρ «Baba-au-Rum» και «42» θα δημιουργήσουν επί τόπου κοκτέιλ με ελληνικά ποτά υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Με αλφαβητική σειρά, στο «Ελληνικό Απόσταγμα» πρωταγωνιστούν:
- Αποστάγματα Σταφυλής (ή και άλλων φρούτων), για όσους τα
ξέρουν ή όχι,
- Λικέρ (ηδύποτα), αναμενόμενα και μη εξαιρετέα έως αναπάντεχα και εκπληκτικά,
- Ούζα, από διάφορα μέρη της Ελλάδας (έως και τριπλής απόσταξης),
- Τσικουδιές, γιατί η Κρήτη έχει το δικό της τρόπο,
- Τσίπουρα, με και χωρίς γλυκάνισο, με ή χωρίς παλαίωση,
- Gin, γιατί ΝΑΙ, υπάρχει και ελληνικό, ανάμεσα σε άλλες εκπλήξεις!

Πίσω από τα φώτα των προϊόντων βρίσκονται, φυσικά, οι παραγωγοί τους. Όλοι τους Ελληνικές Αποσταγματοποιίες και Ποτοποιίες, που υπερήφανα, και κυρίως επώνυμα, βασίζονται στη μακρά ελληνική ιστορία παραγωγής κορυφαίων αποσταγμάτων και ποτών, την οποία εξελίσσουν με νέα προϊόντα, αρωματικά, γευστικά και, βέβαια, ασφαλή.

Όπως κάθε χρόνο, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2024 θα πλαισιωθεί από πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προπώληση εισιτηρίων στο: tickets.vinetum.gr
- Κανονικό εισιτήριο 12€ (στην είσοδο της έκθεσης 15€)
- Φοιτητικό εισιτήριο 10€ (στην είσοδο της έκθεσης 12€)
Περιλαμβάνονται:
- Κατάλογος με τους εκθέτες και τα προϊόντα της έκθεσης  
- Ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων


Ελληνικό Απόσταγμα
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 13:00 – 20:00
Aίθουσα Φουαγιέ Τεχνών, Ωδείο Αθηνών Βασιλέως Γεωργίου B’ 17-19, Αθήνα

Πληροφορίες www.apostagmata.gr
Η εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum.