ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ | MICHELIN STAR CHEF | ΒΑΡΟΥΛΚΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟ ALL-RESTAURANTS.GR
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Ο πατέρας του εργαζόταν ως μάγειρας σε καράβι, και από την ηλικία των 15, άρχισε να δουλεύει στην κουζίνα του πατέρα του. Τον Οκτώβριο του 1987, άνοιξε το εστιατόριο θαλασσινών Βαρούλκο στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2002, το μαγαζί έγινε το πρώτο εστιατόριο Ελληνικής κουζίνας που έλαβε ένα αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Το 2004 το εστιατόριο μεταφέρθηκε στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, και το 2014 ξανά μεταφέρθηκε στον Πειραιά, αυτή τη φορά με το όνομα Βαρούλκο Seaside.
Έχει διδάξει Ελληνική Κουζίνα στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.Το 2006 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με το τίτλο Λευτέρης Λαζάρου- 20 Χρόνια στο Βαρούλκο. Απο τότε, έχει γράψει πολλά άλλα βιβλια, καλύπτοντας δίαφορα είδη συνταγών, συμπεριλαμβάνοντας ένα παιδικό βιβλίο, με το όνομα Παιδιά ας Μαγειρέψουμε!Το 2010 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής για την πρώτη σεζόν του τηλεπαιχνιδιού Masterchef Greece στο Mega Channel, μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και τον Γιάννη Λουκάκο. Επανεκτέλεσε αυτόν το ρόλο στην δέυτερη σεζόν της σειράς, το 2012, μέχρι την ακύρωση της για οικονομικούς λόγους το 2013. Ήταν επίσης κριτής στην σειρά Master Chef Junior το 2011.Το 2018 παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής Κάθε Μέρα Αξίζει από την Lidl στο ANT1. To 2020, ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής με το όνομα Με Το Μάτι Γαρίδα στο YouTube.
ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Consultant / Fine Dining / Private Luxurious Dining
https://www.facebook.com/varoulkorestaurant/
https://www.instagram.com/varoulkoseaside/
https://varoulko.gr/