ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ | ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ένα εκφραστικό και βραβευμένο λευκό κρασί
ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΟ, ΚΤΗΜΑ ΛΑΝΤΙΔΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Οίνος Λευκός Ξηρός – Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Πελοπόννησος.
Αμπελώνας & Ετήσια Παραγωγή : Ιδιόκτητο αμπελοτόπι στους πρόποδες του Σκιερού Όρους στη Σκοτεινή Αργολίδας (υψ. 550 μ.) – 20.000 φιάλες/έτος.
Ποικιλιακή σύνθεση : 100% Chardonnay
Οινοποίηση
Κλασική Βουργουνδέζικη μέθοδος οινοποίησης με Botonage και παραμονή σε δρύινα βαρέλια για 3 μήνες. Το πρώτο στάδιο της ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, στη συνέχεια μεταγγίζεται σε βαρέλια όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση του.
Χαρακτηριστικά
Το χρυσοπράσινο χρώμα του και τα αρώματα ροδάκινου, αγριολούλουδων και φύλλων λεμονιάς ξεπροβάλλουν διακριτικά.Στο στόμα χαρακτηρίζεται από τον άψογο συνδυασμό οξύτητας και αλκοόλης, πλούσιο και αρωματικά πληθωρικό με πολύ καλή ισορροπία με μακρύ τελείωμα όπου μας αφήνει τη διακριτική νότα του βαρελιού.
Βραβεία 2020
Bronze Medal, Decanter World Wine Awards, London 2020
Παραγγελίες σε κάβες και wine-eshop
ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΡΑΣΙ & ΦΑΓΗΤΟ
Wine Matches #matcharoume
- Καλαμάρι στα κάρβουνα,
- καπνιστά τυριά,
- σολωμός ψητός στη σχάρα,
- ψαρονέφρι στη σχάρα
ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Ψητό Καλαμάρι από το εστιατόριο Blends
Το Χρυσάμπελο (Κτήμα Λαντίδη) ακολουθεί την ευθεία οδό οινοποίησης σαρντονέ αλά γαλλικά (σαν λευκή Βουργουνδία), με λελογισμένη, 3μηνη χρήση βαρελιού για τόσο/όσο άγγιγμα ξύλου. Ένα κι ένα για το «κάπνισμα» στο ψητό καλαμάρι που πετυχαίνει το all-day εστιατόριο Blends. Στο εύγευστο αυτό προϊόν της θάλασσας που θα δέσει εξαιρετικά με το χαρακτήρα της ποικιλίας του εν λόγω κρασιού απ’ το χρυσό αμπέλι της νεμεάτικης γης. Γη (βαρέλι), Θάλασσα (καλαμάρι) και μπόλικο μεράκι, έργο Λαντίδη, θα οδηγήσουν σε απολαυστικές μίξεις (Blends).