ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΕΛΙ
από τον Λευτέρη Λαζάρου | Εστιατόριο Βαρούλκο
#MeToMatiGarida
Με το μάτι γαρίδα | Επεισόδιο4 - Φακές με πουρέ καρότο πορτοκάλι και καπνιστό χέλι
Μήνυμα από τον Λευτέρη Λαζάρου
Φίλες και φίλοι, στο τέταρτο επεισόδιο μαγειρεύουμε παρέα... με το μάτι γαρίδα! Φακές με πουρέ καρότο-πορτοκάλι και καπνιστό χέλι. Με αυτή τη συνταγή θα ευχαριστηθείτε τις φακές με ένα διαφορετικό τρόπο, με το άρωμα και τη γλύκα από το καρότο και το πορτοκάλι σε συνδυασμό με καπνιστό χέλι. Ένας μεζές για όλες τις ώρες που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε μαζί μου τη συνταγή και... καλή μας όρεξη!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ
250 γρ. φακές
130 γρ. κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
10 γρ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο 60 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
15 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
2 φύλλα δάφνης λίγο αλάτι ελάχιστο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
600 γρ. καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
400 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Αγουρέλαιο
200 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
30 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι
20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
3 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΛΙ
100 γρ. χέλι καπνιστό