ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΦΑΒΑ
Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα από τον Λευτέρη Λαζάρου | Εστιατόριο Βαρούλκο
#MeToMatiGarida
Με το μάτι γαρίδα | Επεισόδιο 2 - Χταπόδι στο φούρνο με μαυροδάφνη και φάβα
Μήνυμα από τον Λευτέρη Λαζάρου
Φίλες και φίλοι, στο δεύτερο επεισόδιο μαγειρεύουμε παρέα... με το μάτι γαρίδα!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, χταπόδι με φάβα. Είμαι σίγουρος πως είναι ένας συνδυασμός που αγαπάτε πολύ και θέλω να σας δείξω τα δικά μου μυστικά που οδηγούν σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε μαζί μου τη συνταγή και... καλή μας όρεξη!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ
-200 γρ. φάβα
-200 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-500 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
-100 γρ.κρασί λευκό ξηρό
-20 γρ. μηλόξυδο
-2 φύλλα δάφνης
-λίγο αλάτι
-λίγο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
-1 κιλό χταπόδι
-200 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
-120 γρ. μαυροδάφνη
-50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-3 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
-10 τεμ κόκκους μπαχάρι
-1 φύλλο δάφνης