ΣΥΝΤΑΓΗ | ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΜΟΡΓΙΑΝΑ

AMBROSIA GALLERY RESTAURANT | Παραδοσιακή συνταγή.
Η συνταγή αυτή μας έρχεται από την πανέμορφη Αμοργό και το εστιατόριο AMBROSIA GALLERY RESTAURANT . Το εστιατόριο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στο οποίο οι επισκέπτες ζουν μια αξέχαστη διαμονή στο πιο όμορφο σημείο της Αμοργού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι σπορέλαιο & 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3 κουταλάκια μπέικιν
- 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη
- περίπου μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε.
- Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια , και τα πιέζουμε με την παλάμη σε λεία επιφάνεια, να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα.
- Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, σε κάθε φύλλο, και κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, και με σουρωτήρι, τα σκεπάζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Με το ίδιο ζυμάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γέμιση για τυροπιτάκια ή χορτοπιτάκια, αφαιρώντας τη ζάχαρη από το ζυμάρι.