ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE
Εκτύπωση

ΣΥΝΤΑΓΗ | ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΜΟΡΓΙΑΝΑ

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Ορεκτικά

 ΣΥΝΤΑΓΗ | ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΑΜΟΡΓΙΑΝΑ

AMBROSIA GALLERY RESTAURANT | Παραδοσιακή συνταγή.

Η συνταγή αυτή μας έρχεται από την πανέμορφη Αμοργό και το εστιατόριο AMBROSIA GALLERY RESTAURANT Το εστιατόριο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στο οποίο οι επισκέπτες ζουν  μια αξέχαστη διαμονή στο πιο όμορφο σημείο της Αμοργού μπροστά στο απέραντο γαλάζιο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο & 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 κουταλάκια μπέικιν
  • 1 κουταλάκι αλάτι, 2 κουταλιές ζάχαρη
  • περίπου μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε.
  • Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια , και τα πιέζουμε με την παλάμη σε λεία επιφάνεια, να πάρουν ένα στρογγυλό σχήμα.
  • Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, σε κάθε φύλλο, και κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, και με σουρωτήρι, τα σκεπάζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Με το ίδιο ζυμάρι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γέμιση για τυροπιτάκια ή χορτοπιτάκια, αφαιρώντας τη ζάχαρη από το ζυμάρι.

Aegialis Hotel & Spa

www.amorgos-aegialis.com