ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΥΛΛΑ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΥΛΟ ΡΥΖΙΟΥ
και Βινεγκρέτ Παπαρουνόσπορου
ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΥΛΛΑ ΣΑΛΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΦΥΛΟ ΡΥΖΙΟΥ από τον Chef ΣΤΡΑΤΟ ΙΩΣΗΦΕΛΛΗ
Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση.Η πραγματική συμβολή του σολομού στην ανθρώπινη υγεία είναι η μεγάλη περιεκτικότητα του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σε αυτή τη συνταγή ο Chef Στράτος Ιωσηφέλλης, δημιουργεί μια άκρως θρεπτική, πλούσια δροσερή και άκρως απολαυστική σαλάτα με καπνιστό σολομό, που αποκτά ιδιαίτερη γευστική ένταση και εξωτικό χαρακτήρα από τον συνδυασμό των υλικών της.
https://www.stratosiosifellis.com/
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο Καπνιστό Σολομό σε φέτες
- 1 πάστα Wasabi
- 100 γρ. Chips Γαρίδας
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 1 Κόκκινη Λόλα
- 1 Γαλλικό Μαρούλι
- 1 Ραντίτσιο
- 1 Μάνγκο
- 1 Αγριοράπανο
- 1 Καρότο
- 8 Φύλλα Ρυζιού
- 125 γρ. Μουστάρδα
- 100 γρ. Ξύδι Κόκκινο
- 5 γρ. Σκόνη Μουστάρδας
- 5 γρ. Αλάτι
- 125 γρ. Μέλι
- 8 γρ. Σκόνη Τζίντζερ
- 20 γρ. Παπαρουνόσπορο
- 250 γρ. Ηλιέλαιο
- 250 γρ. Ελαιόλαδο
ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το καρότο, το μάνγκο, το αγγούρι και το αγριοράπανο.
- Τα κόβουμε σε ζουλιέν (μακρόστενα λεπτά ισομεγέθη κομμάτια).
- Βρέχουμε ένα φύλλο ρυζιού, το βάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και βάζουμε μέσα λίγο από όλα τα κομμένα υλικά μας, το τυλίγουμε όπως κάνουμε ένα ρολό και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος που θέλουμε.
Chips Γαρίδας
- Για τα chips γαρίδας τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε μπόλικο λαδί.
- Μόλις ανοίξουν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα σερβίρουμε.
Πως στήνουμε το πιάτο μας:
- Βάζουμε τα 5 ρολά με την σαλάτα που έχουμε και του τυλίγουμε με φέτα καπνιστού σολομό το καθένα .
- Από πάνω βάζουμε την βινεγκρέτ, τα chips γαρίδας και μικρές σταγόνες από πάστα wasabi.
WINE MATCH
με τι κρασί θα το συνοδεύσεις!Σε αυτό το πιάτο ο καπνιστός σολομός προσεγγίζεται με εξωτική διάθεση. Ένα λευκό ξηρό κρασί με μακρά παραμονή αρωμάτων είναι το ιδανικό ταίρι. Το Gewurztraminer από το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΝΤΟΥ, θα ισσοροπήσει τη λιπαρότητα του σολομού, ενώ η έντονη επίγευσή του θα σταθεί επάξια απέναντι στις εξωτικές πινελιές της πάστας wasabi, του μάνγκου και της βινεγκρέτ με τζίντζερ που συνθέτουν το πιάτο.