ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

CHEFDOEUVRE
IEK PRAXIS
LA CHEF LEVI
LE MONDE
Εκτύπωση

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Δημοσιευμένο στη κατηγορία Γλυκά

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE

Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές Αλχημίες Open Tv

Επεισόδειο 5

https://youtu.be/CchnOTKBbbc

Από τον Στέλιο Παρλάρο

Το πιο ζουμερό brownie που έχετε φανταστεί κρύβει μέσα του μια γενναία δόση ξηρών καρπών και απογειώνεται όταν πέφτει πάνω του προκλητικά μια πανεύκολη και λαχταριστή σος ζεστής σοκολάτας. Στο ίδιο Video την προσοχή μας τραβάει ακόμα ένα κέικ με τσένταρ και σύκα που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα αλμυρά. Μια παλιά γαλλική τεχνική, η pâte à bombe, χρησιμοποιείται σε μια σύγχρονη εκτέλεση και το αποτέλεσμα είναι μια αέρινη μους σοκολάτας.

Υλικά για brownie

  • 180 γρ. βούτυρο LURPAK 100 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
  • 3 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή 85 γρ. αλεύρι
  • 360 γρ. ξηροί καρποί (π.χ. σταφίδες, κράνμπερις, φιστίκι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά.
Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αβγών.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χάρτι τον πάτο ενός ταψιού διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά.
Συνοδεύουμε με σος ζεστής σοκολάτας (βλ. σχετική συνταγή: http://steliosparliaros.gr/ekpompi/sauce-zestis-sokolatas