ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ : ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE
Ζουμερό Brownie με ξηρούς καρπούς από τον Στέλιο Παρλιάρο | Εκπομπή Γλυκιές Αλχημίες Open Tv
Επεισόδειο 5
Από τον Στέλιο Παρλάρο
Το πιο ζουμερό brownie που έχετε φανταστεί κρύβει μέσα του μια γενναία δόση ξηρών καρπών και απογειώνεται όταν πέφτει πάνω του προκλητικά μια πανεύκολη και λαχταριστή σος ζεστής σοκολάτας. Στο ίδιο Video την προσοχή μας τραβάει ακόμα ένα κέικ με τσένταρ και σύκα που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα αλμυρά. Μια παλιά γαλλική τεχνική, η pâte à bombe, χρησιμοποιείται σε μια σύγχρονη εκτέλεση και το αποτέλεσμα είναι μια αέρινη μους σοκολάτας.
Υλικά για brownie
- 180 γρ. βούτυρο LURPAK 100 γρ. σοκολάτα 66% κακάο VALRHONA
- 3 αβγά βιολογικά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή 85 γρ. αλεύρι
- 360 γρ. ξηροί καρποί (π.χ. σταφίδες, κράνμπερις, φιστίκι)
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά.
Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αβγών.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χάρτι τον πάτο ενός ταψιού διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 25 λεπτά.
Συνοδεύουμε με σος ζεστής σοκολάτας (βλ. σχετική συνταγή: http://steliosparliaros.gr/ekpompi/sauce-zestis-sokolatas